Неделя, Юли 12, 2020

bonЛимит на лекарствата! Лимит на направленията! Лимит за диагностика! Лимит за лечение! Лимит за хоспитализация! Лимит за легла! Лимит на персонал и заплати! Лимит на права! Лимит на живот!
От толкова звучно-комплексарско-егоистични правила и псевдо-морални норми не ти се повръща! Не ти се и живее! Но и това вече не важно! Времената са други! Лимитиранa, специална селекция, но без гаранции за качеството!

Моралът не е на мода! Животът не е на дневен ред! Лечението на данъкоплатците е с лимит, луксозна серия - лимитирана, зависещa от онези, на които плащаме заплатите - на онези, които ни забраняват на работим и живеем във века на технологиите и информацията!
Звучи парадоксално! Същото е като инжекторпляктор на крокодигобагадабър!
Решение нямало! Криза е и стагнация! Черният хайвер свърши! Желанието за постигане на решение по проблемите свързани със здравето на българина - също се лимитира!
Спускат се забрани и ограничения, без абсолютно никакви правила и спазване на закона, с грижа за човека, с уважението към личността и правото на всеки от нас на избор...
А избори се задават! С обещания за едно голяяяямо Нищо и ехо от празна каца на угоените през годините безгръбначни лидери, онези там, с комисионните, овластените, за които лимит няма!
Лечими болести има, но нелечението е факт! Онкоболни има, но има лимит на диагностиката и лечението! Даже липсват важни животоспасяващи лекарства! Здравен и апче-турист е всеки от нас, а абсурдът, в който живеем няма да бъде изринат като миризлива кочина, защото багерът на човешкото недоволство е ръждясал!
Шепа болни хора викат с последния си дъх, поставят кофчези пред институцията, от която зависи лекарството за ден живот. Хепънингът на хепатитно-болните може да завърши с една целувка с език в устата на Негово величество Министъра и Височайството на председателя на Касата-Бог! Пиронени столове, стаи на ужаса, осмирителни ризи по мярка, глашатаи и окапали коси в балон...
Умираме с лимит!
Нооо, Лимитът е изтекъл вчера!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up