Понеделник, Юли 06, 2020

Направленията за април, като през март
5.04.2016 година: НЗОК изпрати заповед до директорите на РЗОК, според която лимитът на направленията за месец април е определен, като p.moskov1/3 от лимита за първото тримесечие на 2016 година. Лимитите за ядрено-магнитен резонанс също се определят на 1/3 от тези за тримесечието. В масовия случай лекарите имат лимит от едно направление за ЯМР за тримесечие. Как ще се издава 1/3 направление от касата не поясняват.

Вижте какво е казал Москов преди, по въпроса за направленията:


29.03.2016 година: „С анекса към рамковия договор за 2015 г. ще бъдат отпуснати 236 хил. направления повече за прегледи на деца, които ще бъдат финансирани с допълнителни близо 4.3 млн. лв. Още 5 млн. лв. ще бъдат отпуснати като компенсация за изоставането от миналата година, което прави общо 9 млн. лв. допълнително", обяви Петър Москов.
10.02.2015 година: „От следващата година направленията за преглед при специалист ще отпаднат като хартиен носител. Не може да има, разбира се, безконтролен и неограничен достъп, доколкото финансовият ресурс е ограничен. Говорим за следното. С наличието на индивидуална електронна здравна карта всеки спрямо собствените си медицински потребности ще има кодирани вътре брой изследвания и брой направления. Правото на всеки ще бъде съобразено с реалните му потребности. И на базата на това всеки ще носи правото на тези специализирани изследвания, а личните лекари само ще преценяват медицинската необходимост да ги ползваме на момента. Тоест, възможността да няма направление, независещо от пациента, въпреки че е здравноосигурен, ще престане да съществува," посочи д-р Москов.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up