Сряда, Декември 02, 2020
Кувьоз бе дарен на Неонатологичното отделение в Шумен

 

Съвременният апарат е закупен със средства, събрани от благотворителен търг, каза при представянето му Емилия Чапкънова, координатор за област Шумен на Фондация "Нашите недоносени деца". Тя обясни, че това е второ дарение на жизненоважна апаратура от фондацията за шуменската болница, с която се дава шанс на недоносените деца за качествен живот.

Събра се голяма сума, с която се закупи апаратура за болници в няколко града в България като сред тях е и Шумен, обясни Емилия Чапкънова. Апаратът, който бе получен в Шумен, е от най-съвременните. Осигурява дозиране на кислорода, поддържане на нормална температура и влажност, нужна за израстването на бебето.
Изключително съм щастлива, че обществото разбра колко важно е да бъдат подпомагани родителите и децата, които се раждат с малко тегло, че е важно да се разполага и със съвременна апаратура“, каза д-р Лиляна Куздова, началник на отделението по Неонатология.
Семейството на недоносено дете пък е дарило кислородна палатка, стойка за наблюдение на деца на изкуствена вентилация и очила за фототерапия. – съобщават още от болницата.

Източник: ИА "Фокус"

 
Подкрепяте ли затварянето на страната(локдаун) заради Ковид?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up