Събота, Януари 25, 2020

Прогнозите на ООН сочат, че България всъщност е най-бързо смаляващата се държава в света, като сегашното население от около 7 милиона души се очаква да намалее до 5,4 милиона до 2050 г. и 3,9 милиона до края на века. В момента над 1,5 милион българи живеят в чужбина - повечето от тях в ЕС.
Освен, че бягаме (защото тука #hubavoe )
и измираме (България отново е страната с най-висок процент на смъртност в ЕС според Европейската статистическа служба - по данни за 2015 г. смъртността в у нас е била 1660 на 100 000 души )
явно гледаме към повишаването на раждаемостта у нас като на обричане на човешки души.
От clinica.bg споделиха, че
само за три месеца у нас са извършени 3 319 аборта по желание.
Цифрите са неприятни. Можем да ги поставим пред онази сграда с надпис "Съединението прави силата".

detska gradinaНай- много аборти са извършени София и Бургас, сочат данните на Националния център по обществено здраве и анализи.

Жените над 30 години са най-голямата група. Общият им брой е 1580 за 90 дни
288 са извършените в Бургас, абортите по желание за месеците април, май и юни. 22 от тях са били на жени на възраст от 15 до 19 години.
127 пък са жените на възраст от 20 до 29 години.

Монтана и Смолян са населените места с най-малко прекъснати бременности по желание. Три са жените в Монтата, като една е била на възраст от 15 до 19 години и две са били тези над 30 години. В Смолян за посочения период има извършени 6 аборта, като всички те са били на жени над 20 години.

Абортите при малолетните са единици. Във Велико Търново, Пазарджик и Търговище има по едно момиче под 15 години с прекъсната бременност в периода от месец април до юни. Две са в столицата и две в София-област.
Кой е отговорен за скандала с цените на лекарствата?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up