Неделя, Август 18, 2019

Стартира проект за интелигентна медицина в община Димитровград , която да обслужва хората от малките населени места.
Това каза в предаването „Добър ден“ на Радио „Фокус“ Иво Димов, кмет Община Димитровград.
Проектът се осъществява с партньори от Гърция и дава възможност населението да бъде обслужено със специална апаратура.


„Техниката ще бъде поставена в специално оборудван бус, който ще разполага и с рампа за трудноподвижни пациенти.
Част от апаратурата е ултразвукова коремна сонда, както и система за видеоконферентни разговори с необходимата сървърна конфигурация.
В момента тече процедура по избор на медицински екипи, които ще използват апаратурата“, обясни още Димов.
По думите му новата техника ще даде възможност за прегледи на хората в селата на общината, като наред с това в реално време ще може да се направи и консултация с личния лекар или някоя от големите болници, чрез видеовръзка.

„По проекта се работи над 2 години. Реалните действия се очаква да започнат още тази есен, евентуално в края на септември, след осигуряване на екипите, които ще използват техниката. Рутинните прегледи ще започнат още преди края на годината“, поясни още Димов. Той посочи, че за целта всяка населено място ще бъде оборудвано с интернет, а датите и часовете за прегледите ще бъдат оповестявани предварително.
Медицинските прегледи ще бъдат безплатни, като в рамките на шест месеца ще бъдат обхванати всички 26 населени места в областта.

Източник: Агенция "Фокус"

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up