Петък, Август 07, 2020

Последният хеликоптер-линейка в България, обслужвал територията на страната, е продаден в чужбина, с което спасителните операции по въздух в планините стават невъзможни.

Хеликоптерът е бил собственост на  "Хели ер“.  Застрахователят "Лев инс", който ползваше машината досега, вече не може да предлага застраховката "Планинска грижа"на клиентите си.

От писмо на „Лев инс“ до застрахователните посредници става ясно, че "Хели ер" е стопанисвала два специализирани хеликоптера за спасявания, но заради затруднения в поддръжката им през миналата година единият от тях е продаден, а сега компанията се е разделила и с втория.

Според застрахователната компания други такива специализирани хеликоптери в България няма, но се правят опити да се намери алтернатива.

От 2014 г. година досега с хеликоптера са били проведени над 20 спасителни операции, в които е помогнато на повече от 25 души, като последният случай е отпреди месец, посочват от "Лев инс”.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Антон Миленков · преди 1 години
    Айде стига сте ревали. Вече ще имаме 8 нови планонско-спасителни средства. Ако не сме предвидили ракети въздух-земя, ще си подкачим земя-въздух. Ноаиш си такава, връзват те - айдееее - към Ф16БлокОрландовци. За несофиянци - по съответните места...
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up