Вторник, Ноември 19, 2019

Родителите на деца, болни от рак, излизат на протест пред Министерство на здравеопазването. Вчера те се срещнаха със здравните власти, но исканията им остават в сила. След случая с починалата 6-годишна Мими, родители поискаха спешни мерки от държавата.

Сдружението поиска още на първия протест промени в регламента за отпускане и реимбурсация на медикаменти за малките пациенти. След това бяха проведени разговори със зам.-министър Жени Начева и управителя на НЗОК д-р Дечо Дечев. Предложени бяха и промени в наредбите, които да улеснят достъпа на децата до лекарства, а също и за облекчaване на процедурата за подаване на заявленията за лечение в чужбина. Целта е да се съкрати срокът за разглеждане на молбите на кандидатите. Предвижда се промяна и в други клаузи и текстове, за да се облекчат родителите. Идеята е да се оптимизира процеса на всички нива, заявиха от НЗОК.

От СДОХЗ обаче изразиха своята твърда и непоколебима позиция за спешни и адекватни мерки, като допълниха, че протестите ще продължат и в бъдеще.

Още по темата вижте във видеото:

Източник: нова

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up