Вторник, Юли 23, 2019

Родителите на деца, болни от рак, излизат на протест пред Министерство на здравеопазването. Вчера те се срещнаха със здравните власти, но исканията им остават в сила. След случая с починалата 6-годишна Мими, родители поискаха спешни мерки от държавата.

Сдружението поиска още на първия протест промени в регламента за отпускане и реимбурсация на медикаменти за малките пациенти. След това бяха проведени разговори със зам.-министър Жени Начева и управителя на НЗОК д-р Дечо Дечев. Предложени бяха и промени в наредбите, които да улеснят достъпа на децата до лекарства, а също и за облекчaване на процедурата за подаване на заявленията за лечение в чужбина. Целта е да се съкрати срокът за разглеждане на молбите на кандидатите. Предвижда се промяна и в други клаузи и текстове, за да се облекчат родителите. Идеята е да се оптимизира процеса на всички нива, заявиха от НЗОК.

От СДОХЗ обаче изразиха своята твърда и непоколебима позиция за спешни и адекватни мерки, като допълниха, че протестите ще продължат и в бъдеще.

Още по темата вижте във видеото:

Източник: нова

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up