Четвъртък, Октомври 22, 2020

Завършващите в Медицинския факултет в Бургас да остават на работа в града поне 3 години след получаване на диплома, предлага общинският съветник от ДБГ Живко Табаков. Това условие трябвало да важи за приетите с държавна поръчка в учебното заведение.

 „Целта е да не изтичат кадри от Бургас, тъй като има голям недостиг, особено на медицински сестри. Сега в лечебните заведения в града на един лекар се пада една сестра, а нормалното съотношение трябва да е 1:3“, коментира Табаков.

Предложението на Живко Табаков бе подкрепено и от уролога д-р Димитър Шишков, който е с редица специализации в Швейцария и член на Европейската урологична асоциация, както и от д-р Светослав Тодоров, магистър по обществено здраве и здравен мениджър, специализант по неврохирургия в УМБАЛ-Бургас.

„Неоспорим е фактът, че Община Бургас сега води политика към инвестиции в здравеопазването. Но не можем да финансираме болниците, трябва и ясна визия за тяхното развитие. Нужен е щателен анализ на цялата материална база на здравните заведения в града, защото действително се дадоха много пари за Комплексния онкологичен център, но техническите бази на Психодиспансера и Белодробната болница също имат нужда от голяма инвестиция“, казва още Табаков.

Снимка: izbori

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up