Петък, Август 07, 2020

Намалява броят на повикванията в Спешна помощ в област Смолян, въпреки горещините през последните дни, каза за радио Фокус д-р Велин Денев, директор на Център за спешна медицинска помощ- Смолян. По думите му причината е , че хората се съобразяват с предупрежденията за високи температури и остават вкъщи.

jega

"Останалите повиквания на спешния телефон са в рамките на характерните за сезона, но няма завишения на повикванията по определени диагнози, населени места или определено време на денонощието, всичко е в обичайния порядък", посочи д-р Денев.

Той припомня, че в дните с високи температури през лятото, най-уязвими са възрасните хора с придружаващи заболявания на сърдечно - съдовата система и нервната система. Тя трябва да съблюдават домашен режим и да се оводняват адекватно.

"При тях трябва да има 1,5 литра допълнителен прием на течности."


5-6 ухапвания от змии са регистрирани в областта от началото на годината. Д-р Денев поясни , че това е нормално, тъй като за година регистрират около 10 такива случая. Д-р Денев уточни, че във всички филиали за спешна помощ за област Смолян има противозмииски серуми, противошокови лекарства и средсва за интервенозни вливания, както и готовността на медиците да реагират при ухапване от змии.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up