Вторник, Февруари 25, 2020

Медиците от Северозападна България излязоха отново на протест, заради ниските трудови възнаграждения. Десетки лекари и медицински сестри от болницата във Враца алармират, че заплатите им отново се бавят.

Протестиращите заявяват, че не приемат визията на Ананиев за финансиране, заедно с преструктурирането и закриването на неработещите отделения в Северозапада. Затова поискаха оставката на ресорния министър.

„Когато една голяма болница. С толкова много отделения се закрие, се нарушава т.н. структурен интегритет на болницата. Така се нарушава цялостната дейност и свързаност – друга такава болница в областта няма.“, коментира пред бтв д-р Бисер Тодоров от детското отделение на МБАЛ „Христо Ботев“-Враца.

По думите на лекарите във врачанската болница отделенията са пълни.

„Направих справка за първото 6–месечение на годината – през болницата са преминали 7 177 човека. Ако някой може да каже, че такава болница е излишна, нека да я затвори и после да си понесе отговорността“, заяви още лекарят.

Директорът на болницата Евгени Любенов, чията смяна престои, обяви, че най-големият бич са огромните задължения на здравното заведение.

Той добави, че от Министерството на здравеопазването са го уведомили, че са в процес на преговори с отделни банки за отпускане на кредит за погасяване на всички дългове на медицинското заведение.

Кирил Ананиев отговори, че държавата не финансира структури и сгради, а лечение – реално осъществена дейност.

Още във видеото: 

Снимка: бтв

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up