Събота, Септември 21, 2019

Медиците от Северозападна България излязоха отново на протест, заради ниските трудови възнаграждения. Десетки лекари и медицински сестри от болницата във Враца алармират, че заплатите им отново се бавят.

Протестиращите заявяват, че не приемат визията на Ананиев за финансиране, заедно с преструктурирането и закриването на неработещите отделения в Северозапада. Затова поискаха оставката на ресорния министър.

„Когато една голяма болница. С толкова много отделения се закрие, се нарушава т.н. структурен интегритет на болницата. Така се нарушава цялостната дейност и свързаност – друга такава болница в областта няма.“, коментира пред бтв д-р Бисер Тодоров от детското отделение на МБАЛ „Христо Ботев“-Враца.

По думите на лекарите във врачанската болница отделенията са пълни.

„Направих справка за първото 6–месечение на годината – през болницата са преминали 7 177 човека. Ако някой може да каже, че такава болница е излишна, нека да я затвори и после да си понесе отговорността“, заяви още лекарят.

Директорът на болницата Евгени Любенов, чията смяна престои, обяви, че най-големият бич са огромните задължения на здравното заведение.

Той добави, че от Министерството на здравеопазването са го уведомили, че са в процес на преговори с отделни банки за отпускане на кредит за погасяване на всички дългове на медицинското заведение.

Кирил Ананиев отговори, че държавата не финансира структури и сгради, а лечение – реално осъществена дейност.

Още във видеото: 

Снимка: бтв

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up