Вторник, Юли 23, 2019

Стартира най-новият проект на Право&Здраве- седмична информираност по актуалните теми в сферата на здравеопазването. Наш първи гост ни оказа честта да бъде Боряна Ботева. Тя е председател на oрганизацията на пациенти с ревматологични заболявания и член на борда на пациентското крило на Европейската лига за борба с ревматизма (ЕУЛАР).

Темата, която засягаме в първата седмица на нашия проект е провелият се тазгодишен конгрес на ЕУЛАР. Събитието се състоя в периода от 12 до 15 юни. Повече за конгреса, ще ни разкаже Боряна Ботева.

Всяка година събитието се провежда в някой от големите градове в Европа през юни. Тази година за домакин на форума бе избран Мадрид.

ЕУЛАР е европейска организация, която представлява хората, страдащи от ревматологични заболявания. Тя се състои от три стълба, включващи: ревматолози, здравни специалисти в сферата на ревматологията и пациентски организации. Всяка година най- големият форум на Европейската лига е конгресът по ревматология, провеждащ се в някой от големите европейски градове.

Европейската лига е създадена преди повече от 70 години. Всяка година организацията има различна кампания, върху която се фокусира изцяло. Тази година тя е наименувана „Don't delay, connect today“, като подтемата е- работа.

Целите на ЕУЛАР са да намали тежестта на пациентите страдащи от ревматологични заболявания, като се опита да подобри лечението, превенцията и рехабилитацията.
За постигането на тази цел ЕУЛАР насърчава постиженията в областта на образованието и научните изследвания в сферата на ревматологията. Тя подпомага превода на научните изследвания в ежедневните грижи и борбите за признаване на нуждите на хората с ревматологични заболявания от страна на ръководните органи в Европа.

Специално за аудиторията на Право&Здраве за провелият се тазгодишен конгрес на Европейската лига за борба с ревматизма, говори Боряна Ботева:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up