Събота, Септември 21, 2019

Закриват микробиологичната лаборатория към онкологичната болница в Благоевград. Това решение беше взето от общинския съвет в града, за да се намалят разходите на лечебното заведение.

В момента то има над 1 милион и половина лева задължения. Изследванията ще се правят от външна фирма.

Годишно поддържането на лабораторията струва около 40 000 лв. Ако се сключи договор с външна фирма, която да извършва изследванията разходите ще бъдат намалени до 3 000 лв.

Според ръководството закриването на лабораторията няма да повлияе на лечението на пациентите.

Управителят на онкологичната болница д-р Георги Георгиев обяснява, че средствата им стигат за обезпечаване на дейността, заплати, осигуровки и за покриване по-малко на просрочени плащания, които имат.

В болницата годишно се лекуват около 6 000 пациенти. От управата на лечебното заведение заявяват, че финансовите затруднения не се отразяват на грижите, които се полагат за болните. Сключени са договори с фирмите доставчици на лекарства за разсрочено погасяване на задълженията.

Според лекари, работещи в болницата е необходимо да се търси външно финансиране.

От ръководството на болницата отбелязват ощв, че се извършва анализ на дейността в отделенията и средствата, които се изразходват за лечението на пациенти.

Повече по темата вижте във видеото:

Източник: бнт

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up