Вторник, Юни 18, 2019

Закриват микробиологичната лаборатория към онкологичната болница в Благоевград. Това решение беше взето от общинския съвет в града, за да се намалят разходите на лечебното заведение.

В момента то има над 1 милион и половина лева задължения. Изследванията ще се правят от външна фирма.

Годишно поддържането на лабораторията струва около 40 000 лв. Ако се сключи договор с външна фирма, която да извършва изследванията разходите ще бъдат намалени до 3 000 лв.

Според ръководството закриването на лабораторията няма да повлияе на лечението на пациентите.

Управителят на онкологичната болница д-р Георги Георгиев обяснява, че средствата им стигат за обезпечаване на дейността, заплати, осигуровки и за покриване по-малко на просрочени плащания, които имат.

В болницата годишно се лекуват около 6 000 пациенти. От управата на лечебното заведение заявяват, че финансовите затруднения не се отразяват на грижите, които се полагат за болните. Сключени са договори с фирмите доставчици на лекарства за разсрочено погасяване на задълженията.

Според лекари, работещи в болницата е необходимо да се търси външно финансиране.

От ръководството на болницата отбелязват ощв, че се извършва анализ на дейността в отделенията и средствата, които се изразходват за лечението на пациенти.

Повече по темата вижте във видеото:

Източник: бнт

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up