Събота, Септември 21, 2019

Детското отделение на Пернишката болница няма да затвори врати на 1 юни, съобщава директорът на МБАЛ „Рахила Ангелова“ Анатоли Митов. Принос за това има новоназначеният педиатър д-р Лесичкова, който е с дългогодишен стаж в педиатрията.

От понеделник д-р Лесичкова поема грижата за малките пациенти в болнцата в Перник. Нейната поява спасява отделението от закриване, разкрива директорът на болницата.

По думите му това е глътка въздух за детското здравеопазване в града. Която ще направи възможно съществуването на неотложния кабинет, който приема деца със здравословни проблеми.

Припомняме, че вместо Деня на детето, неотложния кабинет на детско отделение в пернишката болница можеше да празнува своето закриване поради крещяща нужда от педиатри и нежеланието на частните педиатри да дават дежурства в болницата.

Отделението е много натоварено, а досегашната завеждаща д-р Евтимова напусна с предизвестие. За радост, освен новата педиатърка Лесичкова, да дават дежурства са се съгласили лекарите Искра Чупетловска, Анна Янкова, Адриан Симеонов и доктор Павлова. Остават и старите работещи лекари Димитрова и Методиева.

Така, макар и на ръба, в Перник все още ще има неотложен кабинет, който да приема децата със здравословни проблеми.

Снимка: standartnews

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up