Събота, Септември 21, 2019

20 двойки са одобрени за финансиране на ин витро процедури от бюджета на Община Хасково.

Комисията е допуснала за финансиране всички подали документи, защото те отговарят на критериите заложени в Правилника за финансово подпомагане на процедури ин витро и ин виво на семейства и лица живеещи на семейни начала с репродуктивни проблеми на територията на Община Хасково.

Паричните суми се отпускат на лечебни заведения за асистирана репродукция , посочени от заявителите които имат подписан договор с Националиня фонд Ин витро. В Бюджета на Общината тази година са заложени 100 000 лева за финансиране на процедури ин витро и ин виво. Правилника предвижда всяка двойка да получи по 3 хиляди лева, но по предложение на Комисията оценяваща кандидатите е внесена докладна в Общинския съвет, който на предстоящото си заседание на 31 май 2019 година ще реши дали да разпредели пропорционално сумата и всеки един от кандидатите да получи по 5 хиляди лева.

10 бебета са родени след процедура инвитро, подпомогната от община Хасково със средства от бюджета за 2017 г. През 2017 година са отпуснати средства на 32 двойки. Общата сума е 75 000 лв. През 2018 г. са подпомогнати 22 двойки с репродуктивни проблеми отново общо със 75 000 лева.

В общината до сега е постъпила информация за 10 бременни жени, които са получили финансиране през предходни години. На много от двойките им предстоят процедури след назначено лечение или манипулации.

От 2014 г. насам община Хасково е подпомогнала общо 97 двойки с репродуктивни проблеми.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up