Събота, Юли 20, 2019

Военномедицинският екип ще участва в мисията на НАТО "Решителна подкрепа" и ще се грижи за здравето на 38-я български контингент на Въоръжените сили.

Международната мисия е фокусирана върху подготовката, подпомагането и предоставянето на екипи от съветници за афганистанските държавни институции и националните сили за сигурност във взаимодействие с афганистанското правителство, партньорите и другите международни организации, ангажирани в региона.

Участието ни е съгласно отговорностите на България като член на НАТО.

През март български военни медици заминаха за Мали, където участват в мисията на Европейския съюз за обучение на силите за сигурност на страната. Поредният екип се грижи за здравето на личния състав на щаба на операцията, базиран в столицата Бамако.

"Българските военни лекари участват в различни хуманитарни и мироопазващи мисии зад граница повече от век, като винаги са получавали отлична оценка за представянето си. Това е изключителен атестат за високия рейтинг не само на ВМА, но и на Българската армия при участието в международни мисии", се посочва в съобщениетона ВМА.

 Снимка: ChernomoreBG

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up