Сряда, Юни 03, 2020

 

„Има напрежение, защото всички здравни специалисти не сме съгласни с нашите заплати и условията на труд. Не можем да се разделяме на протестиращи или непротестиращи, защото ние сме едни и същи хора. Всички ние работим в лечебните заведения и сме недоволни, просто протестът се изразява по различен начин“. Това заяви пред БНР Милка Василева, председател на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, която днес организира кръгла маса на тема „Инвестициите в здравни грижи спасяват човешки живот“.


Подкрепяме справедливите искания на нашите колеги, които предпочетоха да изразят своето мнение срещу системата и недостойното заплащане чрез протести, подчерта тя и добави, че друга част от здравните специалисти изразяват своето недоволство по други различни начини:
„Въпрос на лично решение е дали всички ще излязат на протеста на 15-и май или ще имаме и други различни прояви в тези дни“.
„Очакваме да получим покана за участие в срещата, на която министърът ще представи методиката за определяне на заплащането на медицинския персонал. Имаме обаче сериозни съмнения дали тази методика би удовлетворила нуждите на различните лечебни заведения от правилно разпределение на средствата за работни заплати. … Това е изключително труден и сложен процес поради различната собственост на лечебните заведения, поради търговския характер, поради различната дейност, която изпълняват. Това е много трудна задача и за такъв кратък срок от време според мен не е възможно да бъде изработена съвършена методика“, коментира Василева в интервю на БНР
Тя призова все пак да се даде шанс на здравния министър да изработи и представи методиката.

Източник: БНР

Снимка: ClinicaBG

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up