Понеделник, Август 19, 2019

whoСветовният ден на здравето – 7 април се чества като такъв от 1948 година, когато е създадена Световната здравна организация(СЗО). През тази година празникът е посветен на универсалното здравно покритие, което стана цел номер едно на Световната здравна организация. Ключът за постигането му е да се гарантира, че всеки може да получи грижата, от която се нуждае, когато е необходимо, където е необходимо.
СЗО отчита, че напредък се постига в страните от всички региони на света, но милиони хора все още нямат достъп до здравни грижи. Милиони хора са принудени да избират между здравни грижи и други ежедневни разходи като храна, дрехи и дори дом.
Ето защо СЗО се фокусира вниманието за Световния ден на здравето за тази година, на 7 април върху всеобщото здравно покритие.
Универсалното здравно покритие означава, че всички хора имат достъп качествени здравни услуги, от които се нуждаят, когато и където се нуждаят, без финансови затруднения. Универсалното здравно покритие започва със силна първична медицинска помощ. Първичната медицинска помощ е цялостен, обществен подход към здравето, насочена към нуждите и предпочитанията на пациентите, семействата и общностите.

За да направят здравето на всички реалност, правителствата трябва да инвестират в качествена и достъпна първична медицинска помощ. Необходими са медицински специалисти, които да се грижат и да се застъпва за пациентите, да ги обучават как да се справят с болестите и да остани здрав. Индивидите и общностите трябва да бъдат
научени как да се грижат за собственото си здраве.
Главните цели на кампанията на Световната здравна организация са:
Да стимулира действията на гражданите, политиците и медицинските професионалисти да направят универсалното здравеопазване реалност за всички.
Да подобри разбирането за универсалното здравно покритие и значението на първичната здравна помощ като своя основа.
Ключовото послание на кампанията е:
Здравето е човешко право! Дойде време за здраве за всички!

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up