Понеделник, Август 19, 2019

darahelp2Darahelp извършват проучване относно качеството на онкологичната грижа в България.

Колегите ни от сдружение Онкология, Хърватска са се нагърбили с нелеката задача да проучат в дълбочина онкологичната грижа в района Централна и Източна Европа, тъй като обикновено нямаме официална информация за резултатите от здравната грижа за пациентите с онкологични заболявания в региона и всички данни, които ползваме са такива, оповестявани в държавите от Западна Европа. Проучването им цели да разкрие резултатите от здравната грижа за пациенти с онкологични заболявания в регион Източна и Централна Европа и във всяка държава от региона поотделно.

Понятието „онкологична грижа“ е по-широко спрямо понятието „онкологично лечение“ и по тази причина се използва, за да отличи резултатите от грижата, от гледната точка на пациентите, спрямо резултатите от клиничното лечение, които се взимат предвид от медицинските специалисти.

Данните, които се събират в проучването, могат да бъдат използвани от пациентските организации за различни техни дейности, защото тези данни отразяват ситуацията във всяка държава от региона поотделно, но и общата ситуация в региона.

Другата цел на проучването е да покаже възможни неефективни звена от онкологичното лечение и онкологичната грижа и какви са реалните нужди на пациентите в различните сегменти на специфичните здравни грижи за тях.

Считаме, че проучването е изключително навременно и необходимо, заради което ви молим да се включите и споделите личния си опит и път през предизвикателството на диагнозата. Колкото повече пациенти споделят собствения си опит, толкова по-представителни за България ще бъдат данните в проучването. Това от своя страна ще доведе до актуализиране на информацията за нивото на онкологичната грижа, съответните „слаби места“, нуждите и „белите петна“.

При кликване върху долния линк, първоначално ще се появи тест срещу роботи – трябва да извършите просто математическо действие (събиране или изваждане), с което доказвате, че сте човек, за да ви допусне до проучването.

https://survey.onkologija.hr/index.php/421991

Източник: darahelp.com

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up