Четвъртък, Декември 05, 2019
LubimecОт 20 до 22 май 2017 г. се проведоха профилактичните прегледи за рак на гърдата в община Любимец. Безплатни прегледи бяха направени на 476 жени, като при шест пациентки са установени карциноми, а при девет – фиброаденоми. Двадесет и девет пациентки са с кисти, четири с липоми, две с дуктектазия, една с гранулом и една с папилом.
Lubimec1На всички жени е извършен клиничен и ехографски преглед от д-р Младенов – специалист-мамолог. При всеки един от съмнителните случаи е извършено мамографско изследване с дарения мамограф от Ротари Интернешънъл и екипа на МБАЛ - Червен бряг. Профилактичните прегледи за рак на гърдата се организират благодарение на финансовата подкрепа на Райфайзен банк по програмата „Избери, за да помогнеш“.
Следващият скрининг ще се проведе в Община Ябланица от 27 до 28 май. Всички жени от общината на възраст над 45 години могат да се запишат предварително в общинската администрация, където ще бъдат информирани за часа и мястото на прегледите, които са напълно безплатни за пациентите.

Log in or Sign up