Вторник, Юни 18, 2019

Специални благодарности е изказал кметът на община Симитли- Апостол Апостолов, който оценява инициативата като: „изключително полезна, защото за някои жени това са единствените прегледи от квалифицирани специалисти“, пише още в писмото си до Център за защита правата в здравеопазването.


В община Симитли бяха извършени безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата на над 200 жени. Това стана възможно благодарение на скрининговата кампания на Центъра за защита правата в здравеопазването и професионализма, търпението и вниманието на д-р Младенов.

При извършените прегледи на територията на община Симитли бяха открити четири случаи на рак на гърдата, при 27 жени са били установени различни видове доброкачествени новообразувания - аденоми, кисти и липоми. На 11 жени бяха направени мамографии с цел диагностично уточняване.

Интересът към прегледите е много голям, а всички нуждаещи се биват насочвани за лечение без отлагане. Следващата спирка на екипа е община Стралджа. В програмата на кампанията са включени още общините Гурково, Завет, Твърдица и Каспичан.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Log in or Sign up