Събота, Септември 21, 2019

Специални благодарности е изказал кметът на община Симитли- Апостол Апостолов, който оценява инициативата като: „изключително полезна, защото за някои жени това са единствените прегледи от квалифицирани специалисти“, пише още в писмото си до Център за защита правата в здравеопазването.


В община Симитли бяха извършени безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата на над 200 жени. Това стана възможно благодарение на скрининговата кампания на Центъра за защита правата в здравеопазването и професионализма, търпението и вниманието на д-р Младенов.

При извършените прегледи на територията на община Симитли бяха открити четири случаи на рак на гърдата, при 27 жени са били установени различни видове доброкачествени новообразувания - аденоми, кисти и липоми. На 11 жени бяха направени мамографии с цел диагностично уточняване.

Интересът към прегледите е много голям, а всички нуждаещи се биват насочвани за лечение без отлагане. Следващата спирка на екипа е община Стралджа. В програмата на кампанията са включени още общините Гурково, Завет, Твърдица и Каспичан.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Log in or Sign up