Над 4 000 лични лекари в готовност за протест (видео)

640 420 semejnite lekari ostavat v stachna gotovnostНад 4 000 общопрактикуващи лекари в страната са в готовност за протестни действия заради бюрокрацията, с която ги натоварва държавата. Медиците са против изискването за описване на касовите бележки след преглед на пенсионери и недоволстват от липсата на достатъчно средства за финансиране на тяхната дейност, информират от Nova TV. От Сдружението на общопрактикуващите лекари предупредиха, че има опасност личните лекари с големи пациентски листи да спрат да записват нови пациенти. Заговори се и за отмяна на нощните дежурства.

„Преди време получавам повикване за домашно посещение, отивам в близката ромска махала, оказва се, че съм извикана, за да прегледам прасето на семейството“, сподели общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова и допълни, че на въпроса защо не са извикали ветеринар, получила отговор - на него трябва да му платим.

„Дотук се стига, когато има освободени от потребителска такса, дотук се стига, когато ти си абсолютно безплатен, дотук се стига, когато ти си безнаказан в нещата, които вършиш“, подчерта тя.

Вижте повече подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като лични лекари ВИДЕО

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»