Двама мъже, разбили клишето за професията „медицинска сестра“ (видео)

VTСветлан и Симеон разбиват клишето, че медицинска сестра е само женска професия. Те са единствените мъже, които в момента учат за тази професия във филиала на Варненския медицински университет във Велико Търново, информират от Bulgaria On Air. Симеон е на 32 г., финансист по образование, а Светлан е на 46 г., женен, с дъщеря, която в момента е студентка първи курс. Съдбата ги среща за първи път преди половин година във филиала на Варненския медицински университет във Велико Търново, където са единствените мъже, избрали професията.

След първата изпитна сесия и двамата са отличници. Категорични са, че в работата на мединската сестра не рядко се изисква мъжка сила. Те споделят, че в обучението възрастта и опита са им полезни и дори колежките им жени често търсят помощ и съвети от тях. Светлан и Симеон са твърдо убедени, че оттук нататък все повече мъже ще последват примера им.
Вижте повече подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»