Обездвижен пациент подпали с цигара болнична стая

цигараОт Университетската многопрофилна болница "Канев" в Русе съобщават, че 57-годишен мъж от град Бяла е с 25% изгаряния и опасност за живота, след като подпалил с цигара болнична стая в лечебното заведение. Въпреки категоричната забрана за тютюнопушене, той запалил вчера сутринта цигара и така предизвикал пожара на шестия етаж в отделението по ортопедия и травматология. Пациентът бил приет на 7 февруари, предстояла му операция на бедрото. По преценка на лекарите бил обездвижен и не можел да излиза навън. Бил сам в стаята и запалил цигара в леглото в 6 ч. сутринта. Изпуснал я на пода и обзавеждането се запалило. Хора от съседно помещение усетили миризма и станали да видят какво се случва. Веднага повикали дежурните сестри, които извели пациента и потушили огъня.

лекариПри инцидента няма пострадали хора освен Иван, който е откаран в русенската УМБАЛ "Медика" в отделението по изгаряния.
"Пациентът пристигна при нас в термичен шок, бе трудно контактен и не можа да обясни какво се е случило", казаха д-р Наско Тютюнджиев и анестезиологът д-р Симеон Михов.
Лекарите коментираха, че състоянието на мъжа е тежко и най-рано след три дни ще могат да дадат прогноза. Пациентът, който от четири години не е внасял здравни осигуровки, се нуждае от кръвопреливане, но нямал близки, към които медиците да се обърнат.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като болници пациенти

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»