Разработиха метод за регенерация на бял дроб чрез стволови клетки (видео)

UntitledУчени разработиха метод за регенерация на бял дроб чрез стволови клетки. Това е пробив в лечението на увредени бели дробове. Да "поправят" белите дробове – такава цел са си поставили от Центъра по клетъчно инженерство в Шанхай, съобщават от Bulgaria On Air. Специалистите провеждат клинични изпитания върху хора с различни увреждания на органа, като присаждат стволови клетки от самите пациенти. За 3 до 4 седмици една клетка може да се размножи десетки или дори стотици милиони пъти. За да стигнат до успех е трябвало да преодолеят и друго предизвикателство - да открият кои стволови клетки са способни да се регенерират сами. Резултатът е, че при 70% от пациентите се наблюдава възстановяване на белите дробове.

Учените вече започват да изпробват метода за регенерация на бъбреци и кожа. Експериментите засега са с плъхове, но успехът дава нови надежди на пациенти с различни увреждания на органите.
Вижте повече подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като лекари пациенти ВИДЕО

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»