Майка на дете с увреждания: Обидно е, че държавата се държи с нас като с „кухи лейки“ (видео)

12Валентина Христова, майка на дете със 100% инвалидност, коментира пред Bulgaria ON AIR, че е излишно хабене на енергия и ресурс, за сметка на много по-важни неща, които трябва да се решат, приетите на второ четене поправки в Закона за държавни такси. Тя беше категорична, че докато хората в неравностойно положение живеят в окаяно състояние, дали ще бъдат наричани "инвалид" или не, е без значение.

"Моето дете е на 16 години, скоро ще стане на 18. Тогава тя ще бъде "възрастен човек с увреждания" и нещата ще се променят значително", обясни майката, като визира огромната разлика от 700 лв., с която ще се промени пенсията на дъщеря ѝ.
Валентина сподели обидата си спрямо държавата, че всяка година ѝ се налага да се реди на опашка в Агенцията по социално подпомагане, за да бъде одобрена като асистент на детето си.
"И трябва да треперя дали ще ме приемат, защото неведнъж съм била отхвърляна, независимо че дъщеря ми е със 100% инвалидност", подчерта майката.
Хората с увреждания и роднините, които се грижат за тях, ще излязат на 18 април от 11 часа на протест пред Президентството, за да изискат промяна в законодателството. На предишно такова събитие майките на хората в неравностойно положение бяха наречени: "кухи лейки".
"Не ме обижда как някой, някъде си, в разговор ме е нарекъл "куха лейка". Обидното е, че държавата се държи с мен като с такава!", категорична е Валентина Христова.
Вижте повече подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като пациенти ТЕЛК ВИДЕО

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»