Швейцарска фармацевтична компания подкупвала лекари и висши чиновници в Гърция

подкупРазследване за корупция на висши гръцки политици започва парламентарната комисия за борба с корупцията в Гърция. Според разследващите те са получавали пари, за да рекламират лекарства на швейцарската фармацевтична компания "Новартис", информират от вестник Сега. Компанията умишлено е поддържала високи цени, а това е затруднило достъпа на хиляди пациенти до животоспасяващи медикаменти, твърдят властите. Разследването има данни, че швейцарската фармацевтична компания е подкупила лекари, висши служители в министерствата на здравеопазването и на финансите.

Замесени в случая по незаконна реклама на "Новартис" са двама бивши премиери и осем бивши министри. Хронологията на разследването обхваща бивши правителства на социалистите и консерваторите. Според опозицията, от управляващата СИРИЗА използват скандала, за да компрометират политически противници.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като лекари лекарства

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»