NSVOK top banner

Вход

Прогноза: Истински дебат по вота едва ли ще има

politol bgonairБСП внесе в парламента вота на недоверие срещу кабинета "Борисов 3" на тема здравеопазване. Червените атакуват готвената здравна реформа, закритите общински болници и ценообразуването при лекарствата. Това ще е трети вот срещу кабинета "Борисов 3".
Социалистите няма да търсят подкрепа от други партии, но въпреки това допускат, че ДПС ще застане зад тях. От управляващото мнозинство заявиха, че не са притеснени от готвения вот, а коалицията е стабилна.
Политическият анализатор Георги Киряков коментира предстоящите дебати и гласуване и каза в студиото на "Денят ON AIR", че БСП за пореден път се опитват да трупат политически дивиденти от нещо, което все още в сферата на фантазиите.
"Има само подхвърлени някакви тези какво е добре да се направи, какво не е добре да се направи. В предишния вот на недоверие нямаше и дебат дори. БСП избягаха от дебат", подчерта Киряков.

Политологът доц. Стойчо Стойчев пък беше категоричен, че дебат и този път няма да има, защото той може да се случи само между страни, които са готови да се изслушат, а това не е на лице.
"Ще има деклариране на позиции, след което ще има рунд от взаимни нападки за това кой е виновен за провала на здравната политика и може би в крайна сметка единственото нещо, до което ще достигнем е, че има провал на здравната политика", каза доц. Стойчев пред Bulgaria ON AIR.
Политологът допълни още, че в края на дебатите и гласуването на вота на недоверие отново ще се озовем в изходна позиция.
Вижте видеото с целия разговор.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост