Неделя, Август 18, 2019

Тази година инвестирахме около 400 хиляди лева във физиотерапии в общо три поликлиники и една общинска болница. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова

пред журналисти, след проверката на доставеното ново оборудване за нуждите на физиотерапията - сектор "Физикална и рехабилитационна медицина“ в Диагностично-консултативен център - 14, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
zlatnite
"Тук провеждат своята рехабилитация нашите „Златни момичета“ – отборът по художествена гимнастика. Видяхте колко много пациенти има. След обновяването на физиотерапията има повече от два пъти увеличение на броя на пациентите, които се лекуват и възстановяват тук. За мен здравето на хората е най-важното за качеството на живот на хората в нашия град. Ние искаме да живеем в здрав и активен град. За последните 4 години инвестираме 55 млн. лв. общинското здравеопазване. Общинският съвет подкрепа идеите за развитие на общинското здравеопазване", каза кметицата.

"Акцентирахме в последните години върху ДКЦ-тата. Изключително важно е доброто управление на тези поликлиники и в това отношение д-р Димов заслужава огромна благодарност, защото освен нашите над 160 хиляди лева, които сме инвестирали във физиотерапията на 14-то ДКЦ, те са инвестирали още толкова собствени средства. "

„Поехме общинското здравеопазване в много тежко финансово състояние. Част от поликлиниките се съвзеха благодарение на добро управление, част от болниците – също. Добрите модели трябва да се показват. Когато има добро управление, сме насреща да подкрепяме и с общи усилия да подобряване средата, при която хората се лекуват", допълни още кметът на София.
Йорданка Фандъкова обясни, че средствата не се даряват, а се инвестират. "ДКЦ-тата правят заявки, които се разглеждат от Общинския съвет, в Комисията по здравеопазване.

Инвестициите в здравеопазването станаха наш приоритет", заяви Фандъкова.

"Всичко това е един проект, който започва от реновирането на битовата част и в последствие изграждане на едно отделение, което да бъде съвременно, адекватно и да поема всички необходими нужди на населението", каза ортопедът в 14-то ДКЦ д-р Милен Димов. „А За целта трябваше да се изгради добра база и да се закупи техника. Благодаря на Столична община за всичко това, с което тя ни помогна. Пред нас постоянно има добри отзиви, добра обратна връзка. Когато това се приема добре от населението, за нас е добре дошло. Към целия проект предстои включването на колега, който да консултира за тежки гръбначни изкривявания, а това е един проект, който ще започне през есента. Става въпрос за лекар българин, работещ в Германия в топ болница", допълни още ортопедът.


Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up