Понеделник, Август 19, 2019

Днес в Националната здравноосигурителна каса  бе подписан осмият за системата Колективен трудов договор между институцията и двата официално представени синдиката – Национален синдикат на административните служители "Подкрепа" и Федерация на синдикатите в здравеопазването към КНСБ. 


През годините НЗОК поема изпълнението на все повече дейности, ангажимент досега на други институции, а числеността на персонала и заплащането запазват традиционно ниско ниво, пишат от пресцентъра на здравната каса.

Много служители - лекари, IT-специалисти и други висококвалифицирани кадри напуснаха системата поради ниското заплащане на техния труд.

"За 20-те години от съществуването на НЗОК служителите на институцията доказаха, че притежават професионална компетентност за изпълнение на специфичните задачи и функции на касата."

Затова в подписания днес Колективен трудов договор са залегнали клаузи ръководството на НЗОК и двата официално представени в системата синдиката да работят заедно за постигане на справедливо заплащане на труда на служителите, за преодоляване на текучеството на кадри, както и за привличане на млади специалисти, за да може институцията да се справи с отговорността и увеличаващата се по вид и обем дейност, както и да отговори на очакванията на здравноосигурените.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    гост · преди 5 дни
    Къде точно е посочено твърдението от заглавието ви?
  • Публикуването на коментара е спряно.
    РЗОК-Шумен · преди 4 дни
    абсолютна лъжа!!! Нищо от договореното вчера не е в полза на служителите на НЗОК, а само оряза социални придобивки на 2300 работещи в системата и засили диктаторските методи на сегашното ръководство в лицето на д-р Д.Дечев и д-р Й.Пенкова!!! С две думи- НЗОК поема все повече ангажименти към обществото , без да си дава сметка как се справят служителите с това! На никого не му пука- най- малко на синдикалните лидери, които не са служители на НЗОК и нямат идея за проблемите в нея. Слушат лъжите на ръководството и подписват като селски кметове. А много скоро ще осъмнат без членска маса в НЗОК- това е лелеяната мечта на сегашното ръководство, което тогава ще се разгърне с пълна сила да назначава свои хора на високи постове и заплати, които не знаят и не желаят да работят, а отчаяните и търпеливи служители на РЗОК, които са натоварени с всякакви несвойнствени дейности ще мъкнат системата на гърба си, докато и те изокат някой ден! И тогава ще се разбере, че царя е гол, но парите на осигурените вече ще са преминали в малко на брой джобове и народа ще си мре като пилци или ще търси бялата лястовица, за да го излекува.
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up