Сряда, Юни 03, 2020

Премиерът Бойко Борисов заяви на среща с ръководството на Многопрофилната болница за активно лечение „Св. Пантелеймон“ в Ямбол, че ще бъдат отпуснати 27 милиона лева за нова болница, съобщиха от правителствена информационна служба.
„Сегашната болница е на павилиони, а пациентите се пренасят на ръце, което е недопустимо", това заяви министър-председателят Бойко Борисов.


В момента областната болница се помещава в стари сгради от павилионен тип, условията за работа не са добри, затова има липса и на медицински кадри.
С парите, които ще отпусне Министерски съвет ще бъде довършена сградата на новата болница, която от години стои недовършена - на груб строеж. Новият болничен блок е на 10 етажа, с площ 32 000 кв. м. и с капацитет до 250 болнични легла.
Пред премиера Борисов, министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на здравеопазването Кирил Ананиев от ръководството на лечебното заведение заявиха, че за срок от около година и половина областната болница в Ямбол ще се пренесе в новата сграда.
Паралелно с този проект се реконструира и спешното отделение към болницата, а стойността на ремонта е 551 000 лева. Извършва се и ремонт на Центъра за спешна помощ в града, за който са отделени 482 000 лева.
Финансирането на тези два проекта е с европейски средства.
"След БСП винаги взимам управлението на дефицит, винаги с празна хазна. Винаги!", подчерта Борисов пред журналисти.
"Даже Станишев ме "почерпи", тръгвайки си, като вдигна пенсиите с 10%, без да има пари в бюджета. При втория път като си тръгнаха вдигнаха с 280 млн. лева заплатите на полицаите, без да има финансова обезпеченост", допълни премиерът.

Снимка: bgvestinet

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up