Вторник, Юли 23, 2019

pari zdraveРаботна група по въпросите на туберкулозата към Българското дружество по белодробни болести, ръководена от председателя доц. Владимир Ходжев е разработила предложения до здравния министър за промени във финансирането на специализираните лечебни заведения, ангажирани с диагностиката и лечението на заболяването, съобщиха от дружеството.

Според пулмолозите средствата, предвидени в проекта на Наредбата за медицинските дейности извън обхвата на задължителното здравно осигуряване, за които Министерството на здравеопазването субсидира лечебни заведения и за критериите и реда за субсидирането им, са крайно недостатъчни.

Специалистите на дружеството са осъществили среща в здравното министерство с икономическия екип на министър Кирил Ананиев. На нея е била представена позицията на БДББ, в която се подчертава, че ако наредбата се приеме с така заложените финансови параметри, дейностите по контрола на туберкулозата ще останат сериозно недофинансирани, а това ще има негативно въздействие върху пневмофтизиатричната мрежа у нас и ще я постави в риск от невъзможност за нормално функциониране.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up