Вторник, Април 23, 2019

pari zdraveРаботна група по въпросите на туберкулозата към Българското дружество по белодробни болести, ръководена от председателя доц. Владимир Ходжев е разработила предложения до здравния министър за промени във финансирането на специализираните лечебни заведения, ангажирани с диагностиката и лечението на заболяването, съобщиха от дружеството.

Според пулмолозите средствата, предвидени в проекта на Наредбата за медицинските дейности извън обхвата на задължителното здравно осигуряване, за които Министерството на здравеопазването субсидира лечебни заведения и за критериите и реда за субсидирането им, са крайно недостатъчни.

Специалистите на дружеството са осъществили среща в здравното министерство с икономическия екип на министър Кирил Ананиев. На нея е била представена позицията на БДББ, в която се подчертава, че ако наредбата се приеме с така заложените финансови параметри, дейностите по контрола на туберкулозата ще останат сериозно недофинансирани, а това ще има негативно въздействие върху пневмофтизиатричната мрежа у нас и ще я постави в риск от невъзможност за нормално функциониране.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up