Понеделник, Юни 17, 2019

MadjarovBLSЗа БЛС не е обезпокоително поставянето на камери пред операционните зали, но те няма да постигнат желания ефект да се контролират различни кардиологични процедури, каза д-р Маджаров. „Вероятно се цели да се види дали точният лекар е бил на място. Самият факт, че не се притесни нито една голяма болница показва, че става въпрос за случаи, които са събота и неделя, а се отчитат през сряда или петък”, заяви д-р Маджаров в предаването „Лице в лице” с Цветанка Ризова.
Обществото има крещяща нужда от Национална педиатрична болница, това заяви в предаването „Лице в лице” председателят на Българския лекарски съюз Д-р Иван Маджаров по повод скандала с болница „Лозенец”.
„Сегашното решение е изцяло в правомощията на правителството и една голяма болница, която обхваща цялостно всички нужди в педиатрията, би била по-доброто решение.

Не е наша работа да се месим дали една болница трябва да се закрие една болница, която е собственост на държавата. Така някой ще ни попита дали трябва да се закрива общинска и частна болница”, каза д-р Маджаров.
Д-р Маджаров коментира, че в новия бюджет на НЗОК има опит за въвеждане на ред при изписването на скъпи медикаменти и не са верни опасенията, че пациентите ще бъдат лекувани само с по-евтини лекарства.
Още коментари от председателя на БЛС във видеото

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up