Четвъртък, Ноември 14, 2019
МЗ станало жертва на фалшива новина

Фалшива новина за лекарство, лекуващо хипертония завинаги се появи в Интернет. Новината е подкрепена с интервю на заместник министъра на здравеопазването Светлана Йорданова, която дори е посочен, като координатор на проекта за изработване на новото лекарство. Новината е публикувана с логото на Канал 1 на Българската национална телевизия.
Министерството на здравеопазването е изпратило сигнал до директора на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, относно спекулации с името на заместник-министъра на здравеопазването Светлана Йорданова, с институцията Министерство на здравеопазването и с Българската национална телевизия с цел продажба на стоки.

Министерството на здравеопазването настоява своевременно да бъдат предприети всички законови действия за идентифициране на източника на фалшивата информация и за подвеждането му под отговорност.
МЗ информира всички български гражданите, че министерството по никакъв начин не промотира, нито пък продава лекарствени продукти и хранителни добавки чрез интернет сайтове, както и че министерството не създава лекарства, нито пък притежава аптеки (в това число и аптеки за онлайн търговия).
Сайтове като този – предмет на настоящия сигнал (https://bg3.jimbosjoint.com/gratisro/?utm_content=akidder8&utm_source) - съдържат категорично невярна информация и правят внушения, които са опасни за потребителите, а могат да бъдат и опасни за тяхното здраве.


Кой е отговорен за източването на пари от фонда за лечение на деца?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up