Четвъртък, Декември 05, 2019
Обичайните заподозрени – Кой ще строи новата болница

 Три оферти са постъпили в Министерство на здравеопазването за строителството на Национална многопрофилна детска болница“. Кои са фирмите:
„Главболгарстрой“ АД ( като дружество с ГБС-Пловдив“ АД и „Главболгарстрой Интернешънал“ АД). През последните години това е фирмата абонирана за всички обществени поръчки, в немалко от които участва и с столична община. Само през тази година е спечелила търговете за изграждането на „Булгартрансгаз“ на обща стойност 63 880 394.00 лева. Компанията е дежурна и когато става въпрос за изграждане на магистрали като автомагистрала „Струма“ и „Южната дъга“ на Околовръстното шосе на София и тн. Както и за всякакви общински проекти в цялата страна.
Трейс Груп ( като дружество с Смарт Билд Дигитал“ ЕООД, „Монолит“ АД и „Инжпроект“ ООД)

Досега фирмата има над 100 спечелени обществени поръчки като тези за магистралите Хемус" и "Тракия", ремонта на бул. "Цариградско шосе", на обходните пътища на Враца и Монтана и куп други. Консорциум начело с "Трейс груп холд" отговаряше за рехабилитацията на тази отсечката от Искърското дефиле край Своге, която отне живота на 17 души. Само от този проект приходите са 22.9 млн. лв. без ДДС.
„Климатроник“ ЕООД ( в дружество с , Иновасионес Техникас Ен Симентасион СА ДЕ СВ и Проес Консулторес СА) - на фона на другите двама участници е със скромна история. Дейността му е свързана с изграждане на климатични системи и санирани. Десетината обществени поръчки, които печели са свързани именно с програма „ Енергийна ефективност“ .

Комисията към МЗ има срок до 40 работни дни, считано от днес, за да избере изпълнител на обществената поръчка за изграждане на Националната детска болница. Максимален финансов ресурс на възложителя за изпълнение на обществената поръчка възлиза на 95 442 000 лв. с ДДС.
Магдалена Василева
Източници:
АОП;, МЗ ; Bnaker.bg

Кой е отговоренза взрива в Пирогов?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up