Сряда, Октомври 16, 2019
Протестът вчера: Аз се правя, че ти искам – ти се правиш, че ми даваш

Синдикати и управляващи си стиснаха ръцете на 200млн. лева увеличение на средствата на НЗОК – около два пъти по-малко от увеличението за 2019г. Тогава министър Кирил Ананиев, каза пред „ Дарик“ : „ Убеден съм, че времето на безвремие в българското здравеопазване свърши….“. Заради допълнително отпуснатите 400млн. и планираните промени. Но не свърши, поне за тези, които месец след месец протестираха. Увеличението на бюджета на НЗОК за 2018г. също съществено надвишава 20млн., но нито тогава, нито през следващата година, здравните специалисти получиха своето достойно заплащане.

Голям процент от парите постъпили по клинични пътеки и сега се усвояват за заплати ( ако стигнат до там), особено в по-малките и ниско-оборотни болници.
Тъй като министър Ананиев нито лъже, нито греши, то вероятно е забравил тези съществени и подробности и заяви, че от години не е отпускана такава голяма сума, като тази, която обеща вчера.
Синдикатите, които цяла година не подкрепиха протестите на медицинските сестри, изведнъж организираха протест в лилаво и подадоха топката за кризисен пиар. След това си тръгнаха „умерени оптимисти“ и не разбрали, че са им обещали пари наполовина.
Магдалена Василева


Къде са парите за заплатите на сестрите?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up