Понеделник, Август 19, 2019

"Дебатът беше конструктивен и откровен, имаше неща, които ние вече сме подготвили, имаше и други, които ни накараха да се замислим и да продължим да работим в тази посока", коментира министърът на здравеопазването Кирил Ананиев за финализиране на кръглата маса, относно реформата на здравния модел.

„Безспорно има редица въпроси, специфики, които ще бъдат изчистени по време на изработването на съответната нормативна уредба. Ще продължим диалога с вас и до края на годината трябва да финализираме модела, който всички искаме и по който сме постигнали консенсус и след като сме дали ясен отговор на поставените от вас въпроси“, заяви Министърът.

„В момента работим по медицинските стандарти, по правилата за добра медицинска практика по алгоритмите за клиничните пътеки, по националната информационна система, модернизацията на спешната помощ, проследяването на лекарства. Това ще създаде необходимите условия да влезе новия модел в сила, без сътресения. Ние работим по остойностяването на клиничните пътеки и смятам, че процесът ще го завършим до края на годината. След като създадем основния пакет, той ще бъде в рамките на 8% задължителна осигуровка. Останалите дейности ще бъдат заплатени чрез фондовете или от джоба на пациента“, каза още Ананиев.

Министърът сподели, че до края на годината се надява да са изчистени всички въпроси, за да може да се пристъпи към приемането на новия здравноосигурителен модел.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up