Вторник, Юли 23, 2019

"Възложил съм проверка на прокуратурата и МВР за издаването на болнични, които са 1,5 млн повече от миналата година.", каза Борисов при представяне на резултатите от първото тримесечие на 2019г. "Нещо, което много ме трвожи, сутринта съм го възложил за проверка, за да вземем мерки с прокуратурата и МВР. Миналата година болничните са били 2 млн. лева, досега са 3,5 млн.", поясни Борисов.

"Това е страхотен бич и за работодателите.
Някой си пълни джобчетата с раздаване на болнични, първите дни ги плаща работодателят, а после държавата започва да ги плаща.
Това за 1,5 млн повече заболели, което няма как да е истина.
Отчита се , че големи групи хора взимат болнични и отиват да берат гъби, ябълки, като през това време им текат заплатите" , обясни Бойко Борисов.

"Не ни е приятно да арестуваме доктори или медицински лица, защото всеки от нас дълбоко ги уважава, но ги приканваме да спрат тази практика, защото много сериозно сме се заели с нея." , обърна внимание Борисов.

"Толкова много искания имаме за повишаване на заплати, че всеки 1 лев ни е важен" , каза още министър-председателят.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up