Събота, Май 25, 2019

med sestra"Запознахме президента с всички наши искания, той прояви разбиране за проблемите ни. Най-важното, което подчертахме пред него и което той разбра е, че протестът ни не е само за заплати". Това заяви пред "Право и здраве" медицинската сестра Мая Илиева от Инициативния комитет на протестиращите медицински сестри след днешната среща с президента Румен Радев.

По думите на Мая Илиева в нея са взели участие и представители на фалдшерите, акушерките и физиотерапевтите.   

 "Разговаряхме с президента по много теми - за финансирането на здравеопазването, за източването на Здравнатга каса, за това, че ние не искаме да участваме в него. Наблегнахме на необходимостта от по-добър контрол и обяснихме, че сме готови да съдействаме той да се случи", каза Мая Илиева.

"Помолихме също така президента да ни съдейства в рамките на неговите правомощия за промените в Закона за съсловните организации, защото те са крайно наложителни. Това, което искаме е министър Кирил Ананоев да спази обещанието си и да внесе предложение за тези промени в най-близко време, точно както ни беше обещал", допълни Мая Илиева. 

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

      
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up