Сряда, Септември 18, 2019

ArbitrationМинистърът на здравеопазването Кирил Ананиев е издал заповед, с която утвърждава съставите на експертните съвети по 45 медицински специалности. Те ще заместят досега действащите национални консултанти и ще оказват методична помощ на лечебните заведения и на контролните органи при изпълнението на медицинските стандарти.  

В съветите са включени между 3 и 7 изявени специалисти – представители на съответната специалност. Експертните съвети ще бъдат ръководени от главен координатор. Неговата функция ще е да отговаря за предоставянето на консултациите и становищата, а решенията ще се взимат с обикновено мнозинство - не по-малко от половината от състава на експертния съвет.

Нормативната уредба допуска провеждане и на неприсъствени заседания. Когато има различни становища по определен въпрос, всеки член на експертния съвет ще излага своето мнение, заедно с мотиви към него.

Очаквано, за главни координатори на много от експертните съвети са определени директори на големи държавни лечебни заведения, ръководители на катедри и клиники в университетски болници.

Всички членове на експертните съвети можете да видите тук.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up