Вторник, Април 23, 2019

ArbitrationМинистърът на здравеопазването Кирил Ананиев е издал заповед, с която утвърждава съставите на експертните съвети по 45 медицински специалности. Те ще заместят досега действащите национални консултанти и ще оказват методична помощ на лечебните заведения и на контролните органи при изпълнението на медицинските стандарти.  

В съветите са включени между 3 и 7 изявени специалисти – представители на съответната специалност. Експертните съвети ще бъдат ръководени от главен координатор. Неговата функция ще е да отговаря за предоставянето на консултациите и становищата, а решенията ще се взимат с обикновено мнозинство - не по-малко от половината от състава на експертния съвет.

Нормативната уредба допуска провеждане и на неприсъствени заседания. Когато има различни становища по определен въпрос, всеки член на експертния съвет ще излага своето мнение, заедно с мотиви към него.

Очаквано, за главни координатори на много от експертните съвети са определени директори на големи държавни лечебни заведения, ръководители на катедри и клиники в университетски болници.

Всички членове на експертните съвети можете да видите тук.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up