Събота, Декември 14, 2019

deza medikДо 29 март Център „Фонд за лечение на деца“ приема по установения ред заявленията на всички родители, чиито деца се нуждаят от лечение в чужбина, информираха от здравното министерство. Както сега, така и в следващите работни дни до края на този месец, нито едно заявление няма да бъде върнато от служителите на ЦФЛД, допълниха оттам във връзка с изразените публично притеснения от страна на граждани и пациентски организации, че фондът няма да работи пълноценно заради прехвърлянето му към НЗОК. 

 Всички започнати преписки по заявленията на родителите ще бъдат автоматично прехвърлени към Националната здравноосигурителна каса, която от 1 април ще поеме функциите на Фонда, поясниха от МЗ.

От ведомството информираха още, че екипите от двете институции ежедневно работят съвместно по подготовката за преминаване на Фонда към НЗОК, за да може на 1 април работата да продължи безпроблемно за нуждаещите се от лечение деца и техните родители.

Нито един пациент няма да бъде върнат, без да му е предоставена възможност да подаде заявление. Всяко едно заявление ще бъде разгледано и по него ще бъде взето решение, увериха от МЗ и подчертаха, че няма повод за притеснение от забавяне на лечението на децата, тъй като е създадена необходимата организация за непрекъсваемост на процеса.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up