Четвъртък, Май 23, 2019

pari zdraveЧаст от общините в област Добрич предприемат мерки за финансова подкрепа на областната многопрофилна болница, информира БНР. Средствата, предоставени от общините и дейността, която развива създаденият през миналата година фонд „Здраве“ към Община Добрич, са насочени към подобряването на работата на здравното заведение, поясни директорът на лечебното заведение д-р Светозар Бойчев.

 

По неговите думи целта е парите да бъдат използвани за закупуване на техника, както и за набиране на нов персонал.Директорът е призовал общините да оказват финансова помощ на болницата, тъй като бъдещето й остава несигурно, въпреки че тя няма финансови задължения.

Най-малката община в областта - Крушари, е предоставила сумата от 5 000 лева. Община Тервел е заявила желание да закупи артроскоп, който ще се ползва в отделението по ортопедия. Стойността му е 24 000 лв., като половината от тях вече са преведени към здравното заведение.

Община Генерал Тошево също е взела решение да предостави 35 000 лв. за закупуването на ехограф. От добруджанската община очакват по този начин да се увеличи нейният дял в капитала на дружеството, допълва БНР.

От МБАЛ в Добрич изразяват надежда, че и другите общини в областта ще подпомогнат финансово дейността ѝ.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up