Вторник, Януари 18, 2022
Follow Us
Д-р Болтаджиев: Пълният локдаун забавя епидемичния процес, но не го прекъсва, за разлика от "Зеления сертификат"

Болниците са много натоварени, персонала е изключително преуморен, но пък сега, за разлика от предишните вълни не сега не се спира плановия прием. Разбира се, налага се в някои лечебни заведения той да бъде преустановен, но това се случва по план, а не както беше преди хаотично и във всички болници едновременно при опрделен процент да се спира плановия прием. - каза д-р Николай Болтаджиев в интервю за  предаването ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев.


По отношение на предложението на МЗ Болница „Лозенец“ да стане временно ковид- болница, д-р Болтаджиев каза, че това е една много добре оборудвана болница, не натоварена и е съвсем разумно тя да се ползва за Ковид, докато тече процеса по преструктурирането и е детска болница.
Зеления сертификат е много важен от доста гледни точки, каза д-р Болтаджиев и добави, че най-важната от тях е, че пълният локдаун забавя епидемичния процес, но не го прекъсва, докато зеления сертификат прекъсва самия епидемичен процес.
„Тоест, ако имаме пълен локдаун епидемичния процес ще продължи, дори и да се стопира за известно време ще ни очаква следваща вълна. Докато зеления сертификат е валиден при ваксинация и при придобит естествен имунитет и може да прекъсне епидемиологичния процес.


Нещо повече и съвсем не маловажно са тестовете, които непреболедувалие и неваксинираните си правят през ден. По този начин се диагностицират заболели, преди да станат заразоносители и се решава и проблем, който от началото на пандемията до сега, не беше решен.
Д-р Болтаджиев подчерта, че въвеждането на Зеления сертификат не е станало внезапно и напомни, че е бил въведен септември, като се е дало възможност огранииченията да не се прилагат при условие на "Зелен сертификат". 
По отношение на политическите атаки срещу служебното правителство, д-р Болтаджиев каза:
Бойко Борисов не участва в предизборната надпревара. Той не тича по пистата с другите състезатели. Атакува служебен министър. Очевидно не иска да печели избори, а се бори за поста министър на здравето във временното правителство. Гледаме, от двете му страни стоят и заместник министрите му. Това му донесе лош резултат на предишните избори. Сега очаквам още по-лош.“

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Подкрепяте ли депортирането на Новак Джокович от Австралия?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up