Събота, Ноември 27, 2021
Follow Us
Д-р Брънзалов: Фалшивите Covid сертификати могат да доведат до сериозни последствия

"Коренът на проблема е голямата резистентност на българското население да се ваксинира срещу Covid-19". Това заяви пред БНР д-р Николай Брънзалов, заместник-председател на Българския лекарски съюз.

"Има и неверие, и страх, но се появиха в публичното пространство и много противоречиви мнение, в това число и на мои колеги, което доведе до срив на доверието във ваксината, а някои и до ден днешен твърдят, че няма пандемия в света, а всичко минава като едно грипче. Това е много пикантно, но не отговаря на медицинската наука. Второ - ограничителните мерки пораждат в обществото гняв към тях. Медицинската наука повелява да се използва единственото оръжие, което имаме сега - ваксина".

Той обясни, че държавите с висока степен на ваксинационно покритие на населението вече се връщат към нормалността.

Според д-р Брънзалов Covid епидемията, в разгара на четвърта вълна, трябва да бъде приоритет за властта и медиите в страната. Той подчерта, че няма разяснителна кампания в медиите, за да се информират хората за ползите от ваксината срещу Covid-19.

Д-р Николай Брънзалов коментира издаването на фалшиви ваксинационни сертификати, като определи това като криминален акт, за който компетентните органи трябва да си влязат във функциите - да разследват и да има съдебни наказания:

"Става въпрос за много сериозни последствия, до които това може да доведе, ако стане масово. ... Заблуждаваме обществото за неговото здраве. Заблуждаваме всички страни за разпространението на вируса в България. Документът не е здраве".

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Подкрепяте ли въвеждане на зелен сертификат ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up