Неделя, Декември 05, 2021
Follow Us
Доц. Околийски: Българските деца пушат най-много, пият най-много, нямат връзка с родителите си

СЗО препоръчва училищата да бъдат последните затваряни и първите отваряни при пандемия, но при спазването на мерки и при минимален риск за учителите, повечето от които са в рискова група на по-възрастните хора. Другото важно е честото тестване с неинвазивен метод.

Това обясни пред БНТ Михаил Околийски, представител на СЗО за БългарияУчилището не може да се разглежда като изолирано място. Родителите трябва да разберат кое е най-доброто за децата, допълни той. Обясни, че в тестването няма нищо обезпокоително, въпреки притесненията и опасенията на част от родителите.

Масовото тестване в училищата ще е с по-щадящ метод.Днес ще има работна среща между СЗО, министъра на здравеопазването, г-н Пеканов като вицепремиер по еврофондовете, министерствата на културата, на туризма и ще се опитаме да начертаем добрите практики, по които да вървим, каза Околийски.

Ние наблюдаваме с много голяма тревога здравното състояние на българските деца и младежи, а той е най-лошо в цяла Европа. Българските деца пушат най-много, пият най-много, нямат връзка с родителите си и се превръщат в едни млади хора, чието бъдеще е в риск, заяви Околийски.

Той коментира и темата за третата доза при поставянето на ваксини.

Според мен да се говори за трета доза, е несъстоятелно при 16-17% ваксинирани, категоричен е Околийски.

Той допълни, че България е много добър пример по отношение на даряването на ваксини.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Подкрепяте ли въвеждане на зелен сертификат ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up