Понеделник, Декември 06, 2021
Follow Us
БЛС с разяснение как ще се получават бонуси за работа с Ковид пациенти

Във връзка с постъпили запитвания от лечебни заведения, свързани с неяснота и спорове при тълкуванието и прилагането на Методиката за определяне на размера на сумите, заплащани от НЗОК на изпълнители на медицинска помощ, на дентална помощ и на медико-диагностични дейности за работа при неблагоприятни условия по повод на обявена епидемична обстановка,

БЛС излезе с предложение до НС на НЗОК за съвместно указание. С него по категоричен начин се гарантират договорените средства за медиците от болнична и извънболнична медицинска помощ, информират от съсловната организация на лекарите.

От там дават и следните пояснения: Парите за ОПЛ и за ДКЦ-тата се определят на база заболеваемостта от COVID в страната. За работещите в болниците се изплаща нетно допълнително трудово възнаграждение в размер на 1000 лв., съответно 1200 лв. при данни за заболеваемост над 600 на 100 000 души, при работа на пълен работен месец по график в съответната клиника/отделение/структура.

За персонала, който няма изпълнен пълен работен месец – сумата на допълнителното възнаграждение се изчислява процентно спрямо реално отработените по график в съответната структурата часове/дни за месеца.

Категорично заявяваме, че размерът на горепосочените възнаграждения не зависи от часовете, през които персоналът е осъществявал пряко дейности по наблюдение, диагностика и лечение на пациент/и, представляващи потвърден случай на COVID-19, а от отработени по график часове през месеца в съответната структура“, посочват още от БЛС.

С предложеното на НЗОК съвместно указание можете да се запознаете тук.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Подкрепяте ли въвеждане на зелен сертификат ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up