Петък, Септември 24, 2021
Последвайте ни
Д-р Кацаров: Моля, спазвайте противоепидемичните мерки и се ваксинирайте!

Моля, спазвайте противоепидемичните мерки и се ваксинирайте!

През последната седмица регистрираме плавно нарастване на броя на положителните тестове сред населението за SARS-CoV-2.

Това, че сме в разгара на лятото и хората прекарват много време на открито, не гарантира ограничено разпространение на вируса сред населението, напротив – с напредването на туристическия сезон, нараства и рискът от нова вълна. Свидетели сме на ръст на заболеваемостта в редица други европейски държави, при това с много по-висок процент на ваксинирано население от нас.

В тази връзка, като министър на здравеопазването отправям следния призив към цялото население и гостите на страната:

Моля, спазвайте стриктно противоепидемичните мерки! Носете маски на закрито и спазвайте препоръките за дистанция и дезинфекция!

Най-ефективният начин да се предпазим от нова вълна си остава ваксинирането. Ако обаче страната навлезе в нова епидемична вълна, приоритет на здравната система ще стане лечението на заболели хора. Затова сега е най-добрата възможност да се ваксинирате в някой от разкритите пунктове или при личния си лекар и така да предпазите себе си и близките си.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    0400000598 · преди 1 месеца
    Ето това е лично убеждение на д-р Кацаров, не почива на никакви научни данни, и противоречи на данните за починалите от , доректо от ВАКСИНАЦИИТе до сега 23000 души в Европа, здрави прави и млади хора! "Най-ефективният начин да се предпазим от нова вълна си остава ваксинирането. Ако обаче страната навлезе в нова епидемична вълна, приоритет на здравната система ще стане лечението на заболели хора. Затова сега е най-добрата възможност да се ваксинирате в някой от разкритите пунктове или при личния си лекар и така да предпазите себе си и близките си."
  • Публикуването на коментара е спряно.
    д-р Тодоров · преди 1 месеца
    Няма да спазваме фашизоидни мерки унижаващи хората и нас, и това не са ваксини, а експериментални течности на американски псевдонаучни тръстове! При 231 души с намерено нещо в устата, сред население от 7,2 милиона и позлване не невалидирани тестове и откровено престъпният ПСР , няма какво да обявим друго освен невежество на определящите положението , като Кунчев например!
Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up