Събота, Септември 25, 2021
Последвайте ни
Позиция: ОПРЗБ категорично подкрепя действията на НЗОК и МЗ

„Организацията на пациентите с ревматологични заболявания в България, изразява своята категорична подкрепа към действията на НЗОК и МЗ, предприети с цел проверка на извършените и отчетени договорни дейности, в УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ 

Вярваме и се надяваме подобни нарушения да не бъдат допускани в бъдеще в нито едно лечебно заведение в страната, а правата на пациентите да бъдат приоритет на всички здравни институции.

- се казва в позиция на организация изпратена до медиите 

Ето я и цялата позиция:

„Организацията на пациентите с ревматологични заболявания“ (ОПРЗБ) е организация представляваща хората с ревматоидни заболявания вече повече от 10 години и като гражданска организация не може да допусне нечии интереси да стоят над правата и законните интереси на пациентите.
Ето защо,ОПРЗБ изразява своята категорична подкрепа към действията на НЗОК и МЗ, предприети с цел проверка на извършените и отчетени договорни дейности, в УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ .
Констатираните нарушения не само допринасят за опетняване името на едно от най-големите лечебни заведения в страната, но и водят до продължаване на тенденцията на задълбочаващо се недоверие в лекарското съсловие.
Смятаме, че чрез действия като отчетена, но неизвършена дейност; заплащане от страна на ЗОЛ на медицинска дейност, която е била заплатена и от НЗОК; включени в ИЗ на ЗОЛ медикаменти, които не са били отпуснати от аптеката на лечебното заведение, каквито са част от констатираните при проверката на НЗОК нарушения, са били ощетени всички здравноосигурени български граждани, които ежедневно се борят за здравето и живота си.
Вярваме и се надяваме подобни нарушения да не бъдат допускани в бъдеще в нито едно лечебно заведение в страната, а правата на пациентите да бъдат приоритет на всички здравни институции.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up