Понеделник, Декември 06, 2021
Follow Us
Д-р Маджаров: БЛС не се интересува от смяна на директори

БЛС не се интересува от смяна на директори. Ако аз бях министър,не бих търсил мотиви, ако смятам, че нямам доверие в директорите на най-големите болници. Защото отговорността се носи от министърът и той трябва да прецени с кой може д продължи политиката в големите държавни болници. – каза председателя на БЛС в интервю пред БТВ, д-р Маджаров и добави

Ние стоим зад медиците от „Пирогов“ и колегите. Но тук е момента да кажа
БЛС разграничава нещата така:
Няма тема оставка на министър. Няма тема смяна на директор защо и как, това е в правото на всеки министър. И няма тема – виновни само по констатации на НЗОК.
Медиците от „Пирогов“ изнесоха огромна тежест и не бива да бъдат подлагани на такъв натиск през проверки. Подкрепяме колегите в усещането им за обида.
Тук е момента да кажа, че БЛС не приема тази констатация на НЗОК. Никой няма право да налага стигма, без да е дал възможност дадено лице да се защити в съда.


Не е тайна, че сме в конфликт с НЗОК, а като човек, управлявал болница, мога да кажа, че такива констатации за пациенти фантоми падат в съда, каза Маджаров.
Темата за „Пирогов“ трябва да слезе от екрана. Говорих с министър Кацарова да се срещне лично с лекарите, заяви председателят на УС на БЛС. Що се отнася до смяната на директора на спешната болница – проф. Асен Балтов, то е в правомощията на принципала, който е здравният министър, каза Маджаров.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Подкрепяте ли въвеждане на зелен сертификат ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up