Събота, Септември 25, 2021
Последвайте ни
Позиция: НСЧБ подкрепя законността и равноправието между лечебните заведения в България

Национално сдружение на частните болници в България излезе с позиция, в която апелира за равнопоставеност на всички лечебни заведения в страната, във всяко едно отношение, в това число и извършване на проверки за извършена дейност и санкциониране при установени нарушения. Ето я и цялата позиция:

"Ние, членовете на Националното сдружение на частните болници, апелираме за равнопоставеност на всички лечебни заведения в Р България във всяко едно отношение, в т.ч. и по отношение извършването на проверки на дейността и санкциониране на установените нарушения. Не би трябвало да съществуват привилегировани лечебни заведения, които да са освободени от извършването на проверки и съответно от налагането на санкции при нарушаване на законовата уредба.

Като лекари за нас е от изключително значение спазването на законността от всички лечебни заведения в страната. Това гарантира правилното разпределение на публичните средства, съгласно законодателството на Р България.

Не трябва да се допускат действия, които водят до разрушаване на и без това крехкото доверие на обществеността към лекарското съсловие и системата на здравеопазването като цяло. Това е недопустимо, особено в ситуацията, в която целият свят се намира в момента.

Националното сдружение на частните болници очаква и в бъдеще НЗОК и Министерство на здравеопазването да бъдат принципни при недопускането на нарушаване на правилата от страна на всички лечебни заведения, независимо от техния собственик."

Красимир Грудев
Председател на УС

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Ваксинирахте ли се?
 

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up