Неделя, Октомври 17, 2021
Follow Us
Кой е проф. Поромански, който оглавява " Пирогов"

От днес за нов директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ е назначен проф. Иван Поромански – началник Клиника по гнойно- септична хирургия на болницата. До промяната се стигна след като НЗОК извърши проверка на лечебното заведение, която установи нарушения за над 1млн.лв.

Проф. Иван Поромански е роден през 1959г. в гр. Благоевград. Завършва Медицински университет гр. София през 1985г.и същата година започва да работи като военен лекар във ВМИ – гр. София, по-късно става началник медицинска служба в гр. Кюстендил.
Проф. Поромански е преподавател по „ Спешна медицина“ към МУ – София и е Републикански консултант по гнойно септична хирургия.

 Кариерата му в „Пирогов“ започва преди 32 години, когато през 1989г. е назначен като ординатор Хирургия към Клиника по гнойно-септична хирургия към тогавашната МБАЛСМ “Н. И. Пирогов.
От 1993 до 2004 преминава през трите степени на Научен сътрудник към същата клиника, а в периода 2001 -2003 е началник на отделението мекотъканни хирургични инфекции.


От 2005г. до момента, проф. Поромански изпълнява длъжността Началник Клиника по Гнойно- Септична Хирургия в болница „Пирогов“
Има специалност по Хирургия, Ортопедия и Травматология и Спешна медицина. Защитил е
дисертация на тема ”Септично диабетно ходило диагностично-лечебно поведение”. Доцент и
професор по хирургия.

Придобил е доп. квалификации по Вътреболнични инфекции в хирургични, урологични и стоматологични отделения, Преминал е Обучение на изследователите на лекарствени препарати в Бавено, Италия, Обучение в Университетска болница Хелзинки, департамент по пластична хирургия, както и обучение по болнично управление. Защитил е и магистратура по здравен мениджмънт.

Проф. Поромански има 48 публикации в списания на тема инфектни усложнения в хирургията, антибактериална терапия и др. Член на Българско хирургично дружество, Българско микологично дружество, Българска асоциация за лечение на рани, EPUAP.

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Подкрепяте ли въвеждане на зелен сертификат ?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Бреййй · преди 7 дни
    , я виж ти, „най-моралният“ в Пирогов взел да говори за етичен кодекс, морал и право, та даже взел да дава и оценки, кой нарушил - кой не, етичните норми, не се поколебал и да наказва :-). Я КОНПИ да вземе най-сетне да си свърши работата. Кацаре, няма как да баламосаш всички, че вършиш някаква работа.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    морален гражданин · преди 19 дни
    Вярно ли е, че директора на Пирогов си пази мястото като лекар в отделението ,където е работил до момента? В името на лекарската етика и морал ще бъде ли поканен да освободи длъжността, която е заемал до новото си назначение?
Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up